Wegański smalec z fasoli

Dzisiaj coś dla tych, którzy lubią słodkie dania. Leniwe z tofu są alternatywą zwykłych leniwych dla osób, które nie mogą spożywać nabiału. Nie wiem czy ktoś kogo nimi poczęstujecie poczuje z czego są zrobione.

Składniki (1-2 porcje)

  • Puszka białej fasoli
  • 60 g tofu wędzonego (ok. 1/3 kostki)
  • Pół cebuli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Przyprawy: czosnek, sól, pieprz, majeranek do smaku
Fasola biała

Przygotowanie

Cebulę i tofu pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na oliwie. Dopraw do smaku. Fasole zmiksuj na gładko, dodaj cebulę z tofu i wymieszaj. Podawaj z pieczywem.

Proponowane dodatki:

• Ogórek kiszony
• Rzodkiewka
• Kiełki

Całe danie zawiera:

EnergiaXXX kcal
BiałkoXX g
WęglowodanyXXX g
TłuszczXX g

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *