Dzisiaj chciałabym wam przedstawić danie, które jest dla mnie takim comfort food. Dzielnie zastępuje prawdziwą carbonarę na boczku ale nadal nie jest posiłkiem idealnym.
• 300 g makaronu
• 1 kostka tofu wędzonego
• 1-2 cebule
• 2-3 ząbki czosnku
• 3 żółtka
• mała śmietanka 30%
• 4 łyżki sera twardego np. parmezanu
• 3 łyżki płatków drożdżowych
• pieprz i sól do smaku
• olej rzepakowy 3 łyżki
• natka pietruszki
Cebulę i tofu pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na oleju, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę soli i podsmaż jeszcze przez chwilę (UWAGA! Zbyt długo smażony czosnek zrobi się gorzki, dlatego dajemy go pod koniec). W misce wymieszaj starty parmezan, śmietankę, żółtka, płatki drożdżowe i pieprz. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Podsmażone tofu z cebulką i czosnkiem wymieszaj z makaronem. Wlej mieszankę z miski i całość mieszaj na wolnym ogniu tak aby sos zgęstniał ale nie ściął się jak jajecznica. Podawaj posypane natką pietruszki.
Energia | 670 kcal |
Białko | 25 g |
Węglowodany | 63 g |
Tłuszcz | 35 g |
Błonnik | 5,5 g |
I was reading through some of your blog posts on this internet site and I conceive
this web site is rattling instructive! Keep posting.Blog range